Wyświetlanie wszystkich 13 wyników

Show sidebar
Close

Ocet con aceto balsamico di modena IGP

Close

Ocet ryżowy BIO 250ml

Close

Ocet balsamiczny BIO 250ml

Close

Ocet cydrowy BIO 250ml

Close

Ocet jabłkowy 5% 250ml

Close

Ocet jabłkowy 5% niefiltrowany 500ml

Close

Ocet jabłkowy 5% klarowany 500ml

Close

Ocet jabłkowy 5% Bio 700ml

Close

Ocet kokosowy BIO 250ml

Close

Ocet o smaku malinowym BIO 250ml

Close

Ocet z białego wina BIO 250ml

Close

Ocet z czerwonego wina BIO 250ml

Close

Ocet z granatu BIO 250ml

Octy ekologiczne

Octy owocowe, w odróżnieniu od octu spirytusowego, mają wiele prozdrowotnych zastosowań. Łagodne w smaku, o bogatym aromacie i przepięknej barwie, doskonale sprawdzają się w kuchni i w domowej apteczce. Octy ekologiczne powstają wyłącznie z naturalnych składników, nie zawierają konserwantów ani substancji barwiących. Najpopularniejszy spośród nich, ocet jabłkowy, pomaga obniżyć poziom cukru we krwi, ma właściwości odchudzające i leczy trądzik oraz łupież – a to nie wszystkie jego właściwości.

Octy winne – produkowane na bazie białych lub czerwonych winogron – wspomagają pracę wątroby, oczyszczają organizm z toksyn oraz stymulują wydzielanie enzymów trawiennych. To doskonałe bazy do marynat czy sosów. Z kolei ocet balsamiczny, najoryginalniejszy z octów, produkowany często według ściśle strzeżonych receptur, z moszczu winogronowego oraz posiada wyrafinowany smak i aromat – to must have w każdej nowoczesnej kuchni.

Smaki, zapachy, kolory

Octy ekologiczne produkowane z naturalnych certyfikowanych składników to nieocenione dodatki do zdrowych dań. Warto sięgać po różne rodzaje octów – różnią się smakiem, konsystencją, kolorem, aromatem. Doskonale wpływają na trawienie, są wybornym dodatkiem do sałatek i galaretek. Tak jak sięgamy po smakowe oliwy, tak sięgajmy też po octy ekologiczne na bazie rozmaitych owoców, żeby nasze zbilansowane posiłki były smaczne i zdrowe. Prozdrowotne walory octów ekologicznych warte są sprawdzenia we własnej domowej kuchni.