Kiełki – domowa bomba witaminowa
Świeże kiełki wyhodowane we własnej kuchni z najlepiej wyselekcjonowanych nasion to źródło zdrowia i dobrego smaku. Kiełki mają pozytywny wpływ na odporność organizmu, łagodzą różne dolegliwości chorobowe, uzupełniają dietę o naturalne składniki odżywcze. Świetnie sprawdzają się szczególnie jesienią, zimą i podczas wiosennego przesilenia, kiedy naturalne cechy obronne organizmu się zmniejszają, a w diecie brakuje świeżych warzyw i sezonowych owoców.
Nasiona do kiełkowania, czyli superfoods w każdej kuchni
Nasiona do kiełkowania ułożone i namoczone w kiełkownicy już po kilku dniach zamieniają się w pyszne kiełki, idealne do kanapek i sałatek, czy przyprawiania dań na ciepło. Kiełki są źródłem minerałów i witamin, ale też zachwycają smakami. Niektóre z nasion do kiełkowania, na przykład rzeżucha czy rzodkiewka, mają pikantny smak, inne są łagodne i lubią je nawet dzieci. Kupno kiełkownicy i nasion do kiełkowania to często pierwszy krok ku zdrowemu żywieniu, bo świeże, domowe kiełki skutecznie zastąpią każdy suplement diety.