Zdrowa słodycz

Słodki smak uspokaja, przynosi ukojenie, poprawia nastrój. Człowiek rodzi się z tendencją do wybierania słodkich potraw, jednak odkąd wynaleziono cukier, słodycz obwiniana jest o wiele negatywnych skutków dla zdrowia. Produkty słodzone tradycyjnym cukrem mogą sprzyjać otyłości i próchnicy, sztuczne substancje słodzące także nie są zdrowe. W naszym sklepie dobraliśmy takie produkty słodzące, które nie tylko poprawiają smak potraw, ale także mają korzystny wpływ na zdrowie i mogą być stosowane nawet w żywieniu diabetyków i dzieci.

Cukier, który krzepi

Biały cukier buraczany bez problemów można zastąpić cukrem trzcinowym, kokosowym albo brzozowym, czyli ksylitolem. Ten ostatni ma działanie antybakteryjne, dzięki czemu pozytywnie wpływa na stan zębów oraz dziąseł i stosowany jest nawet w produkcji past do zębów. Cukier kokosowy może być szeroko wykorzystywany w kuchni, bo poprawia smak wielu dań. Znajdziemy w nim magnez, potas, cynk, żelazo, witaminy C, B1, B2, B3 oraz B6. Proponowane cukry mają niski poziom glikemiczny, a wysoką wydajność.

Show sidebar

Nie znaleziono produktów, których szukasz.