Eko grill: węgiel i brykiet
Grillowanie to przyjemny sposób spędzania czasu na świeżym powietrzu. Jednak jedzenie potraw z grilla nie zawsze jest zdrowe. Stosowanie rozpałek oraz zwykłego węgla i brykietu drzewnego skutkuje osadzaniem się na potrawach substancji toksycznych, które uważane są za kancerogenne. Osobom, które lubią grillowanie i zajadają się potrawami z rusztu, a ponadto szanują przyrodę i swoje zdrowie, polecamy węgiel i brykiet złożony w stu procentach z naturalnych składników. Taki grill będzie eko i bezpieczny dla zdrowia.
Wybierz eko grillowanie
Węgiel i brykiet ekologiczny to produkt w pełni naturalny. Drewno bukowe o doskonałych parametrach, z którego jest produkowany brykiet i węgiel, pozyskiwane jest z obszarów, które objęte są ekologiczną gospodarką leśną. Produkt jest wysokokaloryczny, wypalany tradycyjną metodą w Bieszczadach i Beskidzie Niskim. Do produkcji brykietu używana jest naturalna skrobia pszenna.