Słodkie i zdrowe bakalie ekologiczne
Bakalie to owoce suszone oraz orzechy, które znakomicie smakują jako samodzielna przekąska oraz dodatek do wypieków i deserów. Są słodkie, łagodzą uczucie głodu i stanowią znakomity zamiennik cukierków i batoników. Smak bakalii wynika z ich naturalnego składu. Kiedy proces suszenia owoców polega na naturalnym pozbawianiu z nich wody, stają się one mniejsze, nie psują się tak szybko, jak owoce świeże, ich smak staje się wyrazisty, a wciąż mają taką samą, wysoką zawartość składników odżywczych. W 100 gramach suszonych moreli lub rodzynek znajdują się spore ilości magnezu i wapnia.
Do czego wykorzystasz nasze bakalie?
Migdały oraz orzechy włoskie to świetny dodatek do sałatek, potraw słodkich oraz wytrawnych. Daktyle, niezwykle słodkie i zdrowe, mogą zastąpić cukier w ciastach, budyniach i koktajlach. Rodzynki i morele to niezastąpione dodatki do ciast. Bakalie warto zabierać ze sobą w podróż: zmniejszają uczucie głodu, dodają energii i poprawiają nastrój. Bakalie Bio pochodzą z ekologicznych upraw i są naturalnie suszone na słońcu.